فهرست مطالب

فصلنامه بازی جنگ
پیاپی 10 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جواد محمدکریمی*، نادر بیرانوند صفحات 7-24
    یکی از ابزارهای بازی جنگ در تحلیل راهبردها نظریه بازی است. در این مقاله، نقش بازی های دیفرانسیلی و به ویژه بازی های تعقیب و گریز در طراحی شبیه سازهای بازی جنگ هوایی مورد بررسی قرار می گیرند. همچنین در قالب چندین مدل راهبردهای خاص در بازی تعقیب و گریز در یک محیط بسته و کران دارN مورد معرفی قرار می گیرند. سپس از راهبرد ارایه شده در مدل ها به طراحی روش حل برای یک بازی جنگ در قالب زبان بازی شطرنج می پردازیم. این بازی ها شامل دو تعقیب کننده و یک تعقیب شونده هستند. بازی باید در این محیط انجام شود.. پیگرد به دو صورت کامل می شود. صورت اول: اگر فاصله مکانی تعقیب کننده ها از تعقیب شونده صفر شود صورت دوم: اگر فرض کنیم فاصله ای خاص از قبل داده شده باشد و فاصله مکانی تعقیب-کننده ها از تعقیب شونده به این فاصله از هم داده شده برسد دو تعقیب کننده را جنگنده هوایی مدافع و تعقیب شونده را هواپیمای مهاجم در نظر می گیریم. در یک بازی جنگ در قالب زبان بازی شطرنج راهبرد پیروزی قطعی تعقیب کننده ها را بیان می کنیم و شرط کافی برای پیروز شدن را بدست می آوریم. همچنین راهبردی را بیان می کنیم که هیچ وقت تعقیب شونده دستگیر نخواهد شد و شرط کافی را برای این موضوع نیز بدست می آوریم. همچنین با بیان راهبردی دیگر و بدست آوردن شرط کافی نشان می دهیم با اضافه کردن یک تعقیب کننده دیگر، تعقیب کننده ها در بازی پیروز می شوند. واژگان کلیدی: تعقیب و گریز - شطرنج - راهبرد.
    کلیدواژگان: تعقیب و گریز، شطرنج، راهبرد
  • حمید بیگدلی*، صابر جبار زاده، جلیل مظلوم صفحات 25-46
    بازی جنگ در دنیا به عنوان یکی از روش های تمرین تصمیم سازی و تصمیم گیری فرماندهان نظامی مورد استفاده قرار می گیرد و درصورتی که این شبیه سازی با ابزارهای هوش مصنوعی تولید شود، قدرت تصمیم گیری را افزایش داده و تاثیر بسزایی در کاهش هزینه ها و جلوگیری از هدر رفت منابع خواهد داشت. یکی از موارد مورد استفاده در سامانه های بازی جنگ که موضوع این مقاله است، بخش مسیریابی می باشد. در این راستا ابتدا مسیریابی A* مورد بررسی قرار گرفته و سپس معایب آن با ترکیب روش سلسله مراتبی، بهبود داده شده است. سپس مسیریابی با الگوریتم یادگیری تقویتی با پیش پردازش داده ها به صورت روش های ابتکاری به منظور همسان سازی نقشه ها، پیش از انجام فاز مسیریابی مورد مطالعه قرار گرفته است. در ادامه مسیریابی با یادگیری تقویتی به صورت سلسله مراتبی، بررسی شده است. همچنین زمان و سرعت یگان های مختلف در مسیریابی اعمال شده و نتایج آن مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، الگوریتم مسیریابی، مسیریابی سلسله مراتبی، یادگیری تقویتی
  • حسین گلزار*، جعفر جاویدی حق صفحات 47-75
    با توجه به زندگی مدرن افزایش مصرف برق در جامعه یک واقعیت اجتناب ناپذیر است.انعطاف پذیری سیستم قدرت، مفهوم جدیدی است که در سیستم قدرت مطرح شده است. در این مقاله ابتدا مفهوم تاب آوری زیر ساخت های شبکه های توزیع برق در حضور منابع DG و نحوه مدل سازی انفجارهای معمو ل به عنوان تخریب در شبکه ارایه می گردد. سپس دود و موج ناشی از انفجار و مواد تخریب کننده منفجره در محیط های شهری و برون شهری به خصوص در مکان-ها یی که با سیستم های توزیع برق فاصله نزدیکی داشته و یا در مجاورت آنها قرار دارند که می توانند بر روی انعطاف پذیری سیستم های قدرت تاثیرات منفی بگذارند بررسی می شوند. سپس با استفاده از الگوریتم HCCA ورودی ها بررسی شده و بهترین و امن ترین حالت ممکن را انتخاب می کنیم.
    کلیدواژگان: میکروگریدها، اثرات موج و دود انفجار، انعطاف پذیری، منابع DG، کلیدهای قطع و وصل اتوماتیک
  • عباس علی خرسندی*، مهدی اوریا، ابراهیم نطری فرخی، سید برات قیامی صفحات 77-101

    قدرت توانایی یک بازیگر را در استفاده از منابع و امکانات در جهت تاثیرگذاری بر رویدادهای بین‏ المللی به نفع خود نشان می‏دهد. قدرت نرم به عنوان یکی از دانش های نو در سال های اخیر توسعه قابل ملاحظه ای یافته است، هدف اصلی پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر ارتقاء قدرت نرم ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد جامعه آماری در این پژوهش مشتمل بر کارکنان پایور آجا که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد تا دکترا در رشته های مرتبط با فعالیت های عملیاتی و غیر عملیاتی و در محدوده درجات افسر ارشدی و به بالا هستند می باشد و حجم نمونه جامعه فوق با استفاده از جدول مورگان 98 نفر در نظر گرفته شده است روش اجرای تحقیق توصیفی و نوع تحقیق نیز کاربردی می باشد. روش جمع آوری اطلاعات شامل: میدانی، کتابخانه ای بوده است و همچنین ابزار جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه، پرسشنامه، اسناد ومدارک وسایت های اینترنتی بوده است وسپس با استفاده از تجزیه وتحلیل کیفی وکمی (spss) ودر نهایت تجزیه وتحلیل آمیخته مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرار گرفت. دولت‏ها عمدتا به سمت قدرت نظامی یا قدرت سخت میل پیدا می‏کردند. به مرور زمان و به تبع تحول در روابط بین الملل، نوع جدیدی از قدرت به نام قدرت نرم در روابط بین کشورها پدیدار شد. اگر بخواهیم ارتشی قدرتمند داشته باشیم باید در تمامی جهات قدرتمند باشیم و این موضوع شامل ارتقاء قدرت سخت و همچنین قدرت نرم می‏ گردد.

    کلیدواژگان: هویت بخشی، معنویت افزایی، انسجام بخش
  • سیروس حاجی زاده* صفحات 103-143

    از سرآغاز تاریخ، جنگ ها و منازعات راهبردی بعد شناختی داشته اند. در جهان امروز، اهمیت فزاینده توجه به جنگ شناختی (مدیریت جریان اطلاعات و خوانش آن از سوی مخاطبان) به عنوان نبردی بی پایان، ناشی از رشد سریع قلمروی آن در سال های اخیر بوده است. جنگ شناختی به عنوان مفهومی نو محصول نگاهی جامع و گشتالتی به جنگ هایی است که با عنوان جنگ روانی، جنگ اطلاعاتی، جنگ سایبری، جنگ الکترونیکی، جنگ نظارت و شناسایی بازتولید می شوند و با هدف قرار دادن نگرش ها و رفتارهای جامعه هدف، به شکلی هیبریدی و چند لایه اجرا می شود و عمدتا مبتنی بر مدیریت ادراک و برداشت است. در این پژوهش سوال اساسی این است که جنگ شناختی چه تاثیراتی بر حاکمیت کشورها و بی ثبات کردن نهادهای عمومی دولت دارد؟ این پژوهش با محور قرار دادن روسیه به عنوان مطالعه موردی به عنوان مدلی تحقیقی درصدد است با تمرکز بر مفاهیم و رویه های متداول در حوزه جنگ شناختی، ابعاد مفهومی، ساختاری و عملیاتی (اصول، روش ها، ابزارها و روندهای انجام اقدام) را با رویکرد توصیفی-تحلیلی مبتنی بر داد ه های اسنادی- کتابخانه ای مورد مطالعه قرار دهد. روش پژوهش به صورت کیفی انجام یافته است.

    کلیدواژگان: شناخت، علوم شناختی، جنگ شناختی، جنگ اطلاعاتی، مدیریت ادراک
  • علی پناهی*، محمد صباحی، حسن کوچکی صفحات 145-169

    استفاده از فناوری های جدید بر گستردگی و تنوع سلاح ها و جنگ افزارها تاثیر شگرفی گذاشت به طوری که در جنگ های امروزی، قدرتی برنده نهایی است که توان استفاده و بهره برداری بیشتر از فناوری اطلاعات و تجهیزات الکترونیکی را دارا باشد بنابراین با توجه به بهره برداری گسترده دشمن از امواج الکترومغناطیس در تجهیزات نظامی و کاربرد آن در سامانه های فرماندهی و کنترل، هدایت موشک ها، رادارها، اختلال کننده ها، مراقبت زمینی، توپخانه دقیق و گلوله های هدایت شونده در فضای نبرد ناهمتراز، فرآیند تصمیم گیری عملیات جنگ الکترونیک (جنگال) بسیار پیچیده گردیده است، هدف از انجام این پژوهش، بررسی کارکردهای مدیریتی موثر بر فرآیند تصمیم گیری عملیات جنگ الکترونیک در نبرد ناهمتراز می باشد و ضرورت تحقیق مذکور بر این است که تصمیم گیری عملیات جنگال بدون درنظر گرفتن عوامل موثر بر فرآیند تصمیم گیری و لحاظ نمودن کارکردهای مدیریتی، کیفیت لازم را نخواهد داشت.تحقیق حاضر از حیث روش توصیفی-تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی است و جامعه موردمطالعه کارکنان یگان های جنگال نزاجا می باشند. یافته های پژوهش نشان داد برنامه ریزی یک کار نرم افزاری و مدیریتی جهت اجرای تصمیم است، با انجام برنامه ریزی، اهداف، سیاست ها و راهبردها با یک روند منطقی و فرآیند صحیح انجام خواهد شد، عملیات جنگ الکترونیک در جنگ ناهمتراز نیاز به یک برنامه ریزی منسجم و مستقل (فنی) دارد. درخصوص رهبری و سبک های آن به این نتیجه می رسیم که بهترین نکته در رهبری، نفوذ و اثرگذاری است استعداد و فاکتورهای درونی و اکتسابی فرمانده و همچنین توان کارکنان مجموعه تحت رهبری و ابزار در اختیار می توانند سبک رهبری تصمیم گیرنده را تعیین نمایند؛

    کلیدواژگان: فرآیند تصمیم گیری، جنگ الکترونیک، برنامه ریزی، سبک رهبری
|
  • Javad Mohammadkarimi *, Nader Biranvand Pages 7-24
    One of the wargaming tools for analyzing strategies is game theory. This article examines the role of differential games and especially pursuit and evasion games in the design of air wargaming simulators. In a given closed and bounded set N we study through models some specific strategies in a pursuit and evasion game. Then we design a method for solving a war game in the setting of chess game language by using the given strategies in each model. These games include two pursuers and one evader. The game must be done in the set N. Pursuit can be completed in two ways. First way: the distance between pursuers and evader becomes zero. Second way: with the given distance, the distance between pursuers and evader becomes this given distance. Assume two pursuers and one evader as defender aircrafts and attacker aircraft respectively. In a wargame in the setting of the chess language game we give a winning strategy which is promising for pursuers and obtain a sufficient condition for winning. Also we give a strategy in which evader will not be captured and derive a sufficient condition for that. Also we give another strategy and derive a sufficient condition in which just by adding one more pursuer, pursuers win the game.Keywords: Purser-Evasion, Chess, Strategy.
    Keywords: Pursuit-Evasion, Chess, strategy
  • Hamid Bigdeli *, Saber Jabarzadeh, Jalil Mazloum Pages 25-46
    The war game is used in the world as one of the decision-making and decision-making practice methods of military commanders, and if this simulation is prepared with artificial intelligence tools, it will increase the decision-making power and have a significant effect on reducing costs and preventing wastage of resources. One of the items used in war game systems, which is the subject of this article, is the path finding. In this regard, first A* path finding was investigated and then its disadvantages were improved by combining the hierarchical method. Then path finding with reinforcement learning algorithm with data pre-processing as innovative methods in order to match the maps has been studied before performing the path finding phase. In the following, path finding with reinforcement learning has been investigated in a hierarchical manner. Also, the time and speed of different units have been applied in path finding and its results have been analyzed.
    Keywords: Artificial intelligence, Path finding algorithm, hierarchical path finding, Reinforcement Learning
  • Hosein Golzar *, Jafar Javidihagh Pages 47-75
    Given modern life, increasing electricity consumption in society is an inevitable fact. The flexibility of the power system is a new concept that has been introduced in the power system. In this paper, first, the concept of resilience of power distribution network infrastructure in the presence of DG sources and how to model ordinary explosions as destruction in the network is presented. Then smoke and explosive smoke and explosive materials in urban and suburban environments, especially in places that are close to or in the vicinity of power distribution systems that can Negative effects on the flexibility of power systems are examined. Then, using the HCCA algorithm, we check the inputs and select the best and safest p ossiible mode.
    Keywords: Microgrids, blast wave, smoke effects, flexibility, DG sources, automatic shut-off switches
  • Abbas Ali Khorsandi *, Mehdi Oriya, Ebrahim Nazari Farrokhi, Seyyed Barat Qiami Pages 77-101

    Power shows an actor's ability to use resources and facilities to influence international events for his own benefit. Soft power, as one of the new knowledges, has been significantly developed in recent years, the main purpose of the research is to identify and prioritize factors affecting the improvement of the soft power of the Islamic Republic of Iran Army. Ph.D.s are in fields related to operational and non-operational activities and are in the range of senior officer ranks and above, and the sample size of the above community is considered to be 98 people using Morgan's table. The method of conducting descriptive research and the type of research is also practical. The data collection method includes: field, library, and also the data collection tool was using interviews, questionnaires, documents and documents from internet sites, and then it was investigated and analyzed using qualitative and quantitative analysis (spss) and finally mixed analysis. Governments mainly tend towards military power or hard power. Over time and as a result of changes in international relations, a new type of power called soft power emerged in relations between countries. If we want to have a strong army, we must be strong in all directions, and this includes the promotion of hard power as well as soft power.

    Keywords: Identity-giving, spirituality-enhancing, cohesion-giving
  • Sirous Hajizadeh * Pages 103-143

    Since the beginning of history, wars and strategic conflicts have had a cognitive dimension. In today's world, the increasing importance of paying attention to the cognitive war (managing the flow of information and its reading by the audience) as an endless battle, has been caused by the rapid growth of its territory in recent years. Cognitive warfare as a new concept is the product of a comprehensive and gestalt look at wars that are reproduced as warfare, information warfare, cyber warfare, electronic warfare, surveillance and reconnaissance war, and is implemented in a hybrid and multi-layered manner by targeting the attitudes and behaviors of the target society. It is based on perception management. In this research, the basic question is, what are the effects of cognitive warfare on the governance of countries and destabilizing the public institutions of the government? This research focuses on placing Russia as a case study as a research model by focusing on common concepts and procedures in the field of cognitive warfare, conceptual, structural and operational dimensions (principles, methods, tools and processes of action) with a descriptive approach. To study an analysis based on documentary-library data. The research method is qualitative.

    Keywords: cognition, Cognitive science, cognitive war, information war, perception management
  • Ali Panahi *, Mohammad Sabahee, Hassan Kouchaki Pages 145-169

    The use of new technologies had a tremendous impact on the extent and variety of weapons and munitions, so that in today's wars, the ultimate winner is the power that has the ability to use and exploit more information technology and electronic equipment. military and its application in command and control systems, guidance of missiles, radars, jammers, ground surveillance, precision artillery and guided bullets in the asymmetric warfare space, the decision-making process of electronic warfare operations (EW) has become very complicated. The purpose of this research is to investigate the management functions effective on the decision-making process of electronic warfare operations in asymmetric warfare, The current research is descriptive-analytical and practical in terms of purpose, and the studied population is the employees of Nezaja EW units. The findings of the research showed that planning is a software and management task for the implementation of decisions, by carrying out planning, goals, policies and strategies will be carried out with a logical process and a correct process, electronic warfare operations in asymmetric warfare require a coherent and independent planning. Technical) has regarding leadership and its styles, we come to the conclusion that the best point in leadership is influence and effectiveness. The talent and internal and acquired factors of the commander, as well as the ability of the staff under the leadership and the tools at their disposal can determine the leadership style of the decision-maker.

    Keywords: Decision making process, ELECTRONIC WARFARE, planning, leadership style